Az első éves hallgatók eskütétele

2020.08.28.
Az első éves hallgatók eskütétele
Az ELTE Természettudományi Karán az első éves hallgatók ünnepélyes eskütételére 2020. augusztus 27-én került sor szabadtéren, amelyen a Kar vezetése köszöntötte az új hallgatókat.

Az ELTE Természettudományi Karán az első éves hallgatók ünnepélyes eskütételére a járványveszély miatt idén sajátos módon szabadtéren került sor, az Északi Tömb előtti téren. Az ünnepség alkalmával az ELTE TTK dékánja, Dr. Kacskovics Imre köszöntötte az új hallgatókat az Eötvös Loránd Tudományegyetem 386. tanévében.

Megnyitó beszédében a Dékán elmondta: az idei felvételi eredmények alátámasztják, hogy számos kiválóan felkészült első éves hallgatóval kezdődhet az őszi félév. Az ELTE TTK-ra jelentkezett diákok száma annak ellenére nőtt, hogy a tavalyihoz képest országosan mintegy 20%-kal, vagyis 20 000 diákkal kevesebb jelentkezett a felsőoktatásba. Így az ELTE Természettudományi Kar hazai részaránya a természettudományos képzési területen minden korábbinál magasabb, 48%.

"Az Önök jelenléte tehát megerősíti, hogy a diákok számára jó befektetés az ELTE-n szerzett természettudományos diploma, ezért

a legtöbben az ország legnépszerűbb természettudományi karát választják a felsőfokú tanulmányaikhoz."

- mondta Kacskovics Imre. Hozzátette még, hogy az alapszakokon idén is kiemelkedően magasak voltak a felvételt nyert hallgatók átlagpontszámai. A Dékán arra bíztatta az első éves hallgatókat, hogy éljenek az Egyetem nyújtotta lehetőségekkel: építsenek kapcsolatokat, szerezzenek élményeket, kapcsolódjanak be a kari közéleti tevékenységekbe, sportoljanak.

Ezt követően az elsőévesek ünnepélyes eskütételére került sor. Ebben a hallgatók arra tettek ígéretet, hogy a természettudományok nyújtotta ismereteket a legmagasabb szinten fogják elsajátítani, viselkedésükkel és kimagasló tanulmányi eredményükkel az Egyetem hírnevét öregbíteni, valamint a megszerzett ismeretekkel a társadalom és az emberiség javát fogják szolgálni.

A Kar Kiváló Hallgatói

Hagyományosan a májusi Eötvös Napi ünnepség keretében kerül sor a Kar Kiváló Hallgatóinak és a Kar Kiváló Oktatóinak köszöntésére és az oklevelek átadására, azonban a járványhelyzet miatt nem volt lehetőség a szokásos módon megrendezni az Eötvös Napot, ezért Kacskovics Imre dékán ezen az ünnepségen adta át a legjobb hallgatóknak járó elismerő oklevelet.

A Kar Kiváló Hallgatója díjat az ELTE TTK intézeteinek javaslatára, a Tanulmányi és Oktatási Bizottság véleménye alapján a Kari Tanács adományozza. Az ELTE TTK Kari Tanácsa júniusi ülésén 31 hallgatónak adományozott Kar Kiváló Hallgatója Oklevelet. A cím odaítélése a tanulmányi eredmény, a tudományos- és versenyeredmények, publikációk, valamint további szakmai és szakmai közéleti tevékenység figyelembe vételével történik. 

Képek

Egyetemi polgárok számára a rendezvényen készült összes fotó letölthető Caesar azonosító birtokában.

Az első éves hallgatók eskütétele 2020
Képek

Az első éves hallgatók eskütétele - 2020.08.27.

Az első éves hallgatók eskütétele - 2020.08.27.

0

/

0

0

/

0