2022.11.16.
Visszanézhető a felvételi nyílt nap
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara személyes jelenléttel zajló továbbtanulási Nyílt Napot rendezett 2022. november 16-án a 2023. szeptemberben induló képzéseiről. A felvételi expón minden természettudományos alapszakunk képviseltette magát. A rendezvényen résztvevő több, mint ezer érdeklődőt felvételi tájékoztatókkal, képzésismertetőkkel, laborbejárásokkal, mintaórákkal vártuk.

A Természettudományi Kar számára kiemelten fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek a természettudományos továbbtanulási lehetőségekről. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén újra jelenléti formában számos újdonsággal várta az érdeklődőket. Az ELTE TTK képzési kínálatát bemutató rendezvényen több, mint 1200 érdeklődő vett részt. A természettudományos alapszakok bemutatása mellett több, mint 40 féle természettudományos programmal készült a Kar oktatói és hallgatói közössége a felvélteli előtt álló középiskolás diákok számára.


Kacskovics Imre dékán megnyitja a felvételi nyílt napot.

A rendezvényt Kacskovics Imre, az ELTE TTK dékánja nyitotta meg, majd Müller Viktor oktatási dékánhelyettes beszámolt a 2023-tól részben megváltozó felvételi követelményekről, az induló alapszakjainkra való bejutás aktuális kritériumairól, a megújult tantervekről és a közelmúltban végrehajtott oktatási reformokról.

Ezt követően az ELTE TTK alapszakjai mutatkoztak be: a szakokat gondozó intézetek képviselői beszámoltak a biológia, fizika, kémia, földrajz, földtudomány, környezettan, matematika és Z-szak (természettudomány-környezettan osztatlan tanárképzés) felvételi követelményeiről és a tantervi megújulásról.

A tájékoztatókkal párhuzamosan, a Gömb Aulában egész nap természettudományos expóval vártuk az érdeklődőket: továbbtanulási kiállításunkon bemutattuk az ELTE TTK széleskörű képzéskínálatát az alapszakoktól a mesterszakokon át. Az alapképzési szakok számos tudományos előadással, laboratóriumi gyakorlatokkal és kísérletekkel is készültek. A részletes program itt olvasható.

 

A természettudományos szakokon kötelező a szakmai gyakorlat, ezért néhány partnercégünk is képviseltette magát a rendezvényen: az Egis Gyógyszergyár, a Morgan Stanley, a Citi Bank és a Semilab bemutatta az érdeklődőknek a gyakornoki programjait és a jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket is. 2023. januárjában online nyílt héten újra tájékoztatást nyújtunk az ELTE TTK képzési portfóliójáról. Részletek hamarosan.


A 2022. november 16-i felvételi nyílt nap központi programja visszanézhető.

Természettudományos expo a Gömb Aulában

Természettudományos expo a Gömb Aulában

0

/

0

0

/

0