Alumni

ELTE TTK Alumni

Tisztelt Alumnusunk!

Üdvözlöm Önt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának alumni portálján. Karunk közel 3500 kiváló hallgatójával nemcsak kivételes, országosan is kimagasló oktatási potenciált képvisel, de a természettudományi kutatások szinte valamennyi ágát lefedi. Karunk bátran támaszkodik az 1635-ben alapított, s azóta folyamatosan működő egyetemünk hagyományaiban rejlő erejére; ugyanakkor a modern világ értékrendje szerint is meghatározó szerepet játszik a magyar felsőoktatásban és tudományban. Ha gondolatban végigtekintünk a Karon végzett tudósok arcképcsarnokán, felismerhetjük különleges szerepünket a hazai és nemzetközi tudományos életben. Ezt az örökséget most is büszkén vállaljuk. Oktatóink tudatában vannak szerepükkel, s vállalják azt a megtisztelő felelősséget, hogy itt képezhetjük a jövő magyar tudományos értelmiségének meghatározó részét. A Természettudományi Karon végzett hallgatók népes családja tízezrekre tehető. Ők az alumnusaink, egykor hozzánk járt öregdiákjaink, s legyenek frissdiplomások vagy akár 50 éve végzett aranydiplomásaink, viszik tovább a hagyományt: terjesztik és ápolják a kultúrát, továbbadják a tudást, formálják a jövő generációit. Köszönet érte!

Dr. Kacskovics Imre
az ELTE TTK dékánja

Jubileumi diploma

Alumni lehetőségek a Természettudományi Karon 

Az ELTE Alumni Alapítvány közhasznú szervezet adatai
Székhely: 1056 Budapest, Szerb u. 21–23.
Adószám: 18133442-1-41
Számlaszám: MKB 10300002-10408814-49020010

Biológiai Intézet

További információ az intézet weboldalán


Fizikai Intézet

Földrajz- és Földtudományi Intézet

További információ az intézet honlapján


Kémiai Intézet

További információ az intézet honlapján


Matematikai Intézet

További információ az intézet honlapján


ELTE Tanárképzési Központ

Jubileumi diplomák

Arany, gyémánt, vas, rubin, illetve platina díszoklevél adományozható az Egyetem azon volt hallgatóinak, aki 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve szereztek oklevelet. (Kérjük, hogy az adott év tavaszán keressék fel a honlapot további aktuális információkért.)

A díszoklevél adományozására a Kari Tanács évente tesz javaslatot, átadására egyetemi ünnepség keretében kerül sor (ősszel, legkorábban októberben).

Az ELTE TTK jubileumi diplomáról itt olvasható bővebben


ELTE Alumni Szervezet

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen évente mintegy 5-6000 hallgató végez. Több százezren lehetnek, akik az ELTE-n, illetve a jogelőd intézményekben szereztek diplomát, kaptak doktori fokozatot. Az Egyetem Szenátusa által 2007-ben létrehozott, működését 2008-ban indító ELTE Alumni (Öregdiák) Szervezet e virtuális közösség számára kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy kapcsolatba léphessenek egymással és az egyetemmel. A szervezet, különböző szolgáltatások mellett a szakmai előrejutást is segítő kapcsolattartáshoz és kapcsolatépítéshez szeretne alkalmat teremteni, segítséget nyújtani az ELTE Alumni Szervezet tagjainak.

ELTE Alumni Koncepció

ELTE Alumni Szabályzat

ELTE Alumni Szervezet felépítése

Az ELTE Alumni Szervezetéhez tartoznak az ELTE Alumni regisztrált tagjai és tiszteletbeli tagok; az ELTE Alumni Tagozatok és azok képviselői; az ELTE Alumni Tanács, illetve annak Alumni Testülete és egyéb tagjai; az ELTE Alumni Bizottság és tagjai, pl. az Alumni Tagozati képviselők; az ELTE Alumni Központ és munkatársai; az ELTE Alumni önkéntesek.

ELTE Alumni Tagozatok: jelenleg 20 Alumni Tagozat van.

Az ELTE Alumni Központ az Alumni Szervezet további résztvevői révén arra törekszik, hogy az ELTE diplomásai aktív kapcsolatot ápoljanak egymással és az Egyetemmel, folyamatosan kutatva a közös élmény- és értékteremtés lehetőségeit. Az ELTE Alumni Központ célja az ELTE Alumni Szervezetének működtetése, elsősorban az összegyetemi Alumni élet tudatos fejlesztése, az ELTE Alumni életének vitalizálása, központi - kari hovatartozástól függetlenül is érdekes, az Egyetem szellemiségéhez illő - alumni programok tervezése és szervezése, az Alumni adatbázis bővítése, fejlesztése; valamint ezzel párhuzamosan az Alumni Tagozatok munkájának összefogása, segítése, a kari/szakági alumni törekvéseik támogatása; a jelen és leendő ELTE diplomások kapcsolatának erősítése.

A szakmai  Alumni rendezvényein túl az alumni közösség számára sokféle programsorozat indult. Például az ELTE-n végzett és híressé vált hallgatókról szóló sorozat: az ELTE Sikerek előadások, a fiatalabbaknak, pályakezdőknek-újrakezdőknek szóló ELTE Sikerek Veled kerekasztalbeszélgetések, a Nemzetek estjei kulturális estek, az ELTE Múltidéző - Generációk, emlékek, valamint tematikus séták: Az Egyetem megnyitja kapuit. Mindezekről az Alumni platformon értesülhet,  annak Rendezvények aloldalán publikáljuk. Eseményeink híre számos közösségi oldalon – pl.  facebook oldalon is - követhető. Aki regisztrál,  az értesítésekre is számíthat, hírlevél formájában.

Regisztráció és Alumni Kártya

Az ELTE Alumni közösségbe jelentkezhetnek mindazok, akik az ELTE-n oklevelet szereztek. Az ELTE Alumni platformján a "Regisztráció”-ra kattintva tölthető ki a jelentkezési űrlap. Aki megadja a postacímét, az  Alumni Kártyát kap. Az igénybe vehető, illetve újabb kedvezményekről a hírlevelekből, illetve az alumni.elte.hu oldalon értesülhet.


Alumni Hírlevelek

Az ELTE Diplomások számára szervezett, kari hovatartozás nélkül is érdekes esti/hétvégi programokat, a nekik leginkább szóló eseményeket és meghívókat az ELTE Alumni Hírek közvetíti.

A szakmai Alumni rendezvényekről a TTK Alumni Tagozat felülete, illetve a TTK Tagozati hírlevél tudósit: már a regisztrációkor érdemes bejelölni a végzettségének, illetve érdeklődési körének megfelelő Alumni Tagozatokat. 

Frissen végzettek számára készül a fiatalosabb hangvételű ELTE Alumni Junior Magazin, melyben az elindulásukat segítő tartalmak olvashatók.

Valamennyi Egyetemi programról, eseményekről, rendezvényről az Egyetemi Hírlevél ad hírt.


Alumni támogatás

Köszönettel fogadunk minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1% felajánlásokat, illetve bármilyen összegű és gyakoriságú eseti adományokat is. 

Adományát átutalhatja az alapítvány bankszámlájára vagy elküldheti sárga postai csekken.

Részletes információk az adományozással és az 1% feljánlásával kapcsolatban az ELTE Alumni honlapján.

Az ELTE Alumni Alapítvány közhasznú szervezet adatai:
Székhely: 1056 Budapest, Szerb u. 21–23.
Adószám: 18133442-1-41
Számlaszám: MKB 10300002-10408814-49020010

ELTE Alumni Ösztöndíj

Az ELTE Alumni Alapítvány kiemelt célja, hogy az ELTE jelenlegi és volt hallgatóinak, oktatóinak, dolgozóinak felajánlásaiból támogassa a tehetséges, anyagilag rászoruló ELTE hallgatókat.

A támogatás alapját az Alapítványhoz beérkezett adományok képezik. Amennyiben szeretne a törekvésekhez hozzájárulni, azt az ELTE Alumni Alapítvány bankszámlájára történő átutalással, illetve adója 1%-ával megtehet.

Örök diákjait visszavárja az ELTE Alma Mater!


Elérhetőség