Felvételi Nyílt Nap 2022

Felvételi Nyílt Nap 2022
01/21

2022. január 21. 09:00 - 14:00

Hibrid

01/21

2022. január 21. 09:00 - 14:00

Hibrid


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Kara 2022-ben hibrid formában rendezi meg a felvételi Nyílt Napját, élő bejelentkezésekkel, képzésismertetőkkel, laborbejárásokkal, mintaórákkal kísérve.

A Természettudományi Kar számára is fontos, hogy minél részletesebb, pontosabb és hiteles információt adjon leendő felvételizőinek. Ezt a célt szolgálja a minden évben megrendezésre kerülő Kari Nyílt Nap, mely idén a vírushelyzetre való tekintettel hibrid formában, de számos újdonsággal várja az érdeklődőket. Nyílt Napunkon a jelenléti és az online részvétel is lehetséges. A jelenléti nyílt napunk a Gömb Aulában kerül megrendezésre, ahonnan élő bejelentkezéssel minden programot végigkísérünk. Aki online szeretné követni a programot, az ELTE TTK Youtube csatornáján megteheti. 

A felvételi eljárásról, a Kar oktatási-kutatási tevékenységéről szóló informatív előadások mellett, a látogatók élő bejelentkezések, laborbejárások, mintaórák segítségével ismerkedhetnek a Kar mindennapi életével, munkájával.

Központi program

 • 9:00 Megnyitó: Kacskovics Imre dékán
 • 9:10 Az ELTE TTK induló képzései: Müller Viktor oktatási dékánhelyettes
 • 9:30 Fáth Gábor, a Morgan Stanley Magyarország ügyvezető igazgatója
 • 9:40 Végh Tamás: Felvételi tájákoztató és felvételi kérdezz-felelek 
 • 10:00 Szülői értekezlet az alapszakjainkat gondozó intézetigazgatókkal és igazgatóhelyetesekkel

Továbbtanulási börze

 • 10:00 Természettudományos szakok börzéje a Gömb Aulában, ahol minden alapszakunk bemutatkozik külön standokon 
 • 12:00 Alapszakjaink önálló bemutatkozása külön termekben 
 • 14:00 igazolások kiadása

A jelenléti program helye: 1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/C Gömb Aula és Harmónia-terem

A földrajz alapképzési szak programja

Helyszín: déli épület, D 0-822 (Mogyoródi-terem)

 • 12:00–12:40 Berki Márton: Tájékoztató a földrajz alapszakról és a geográfus mesterszakról

 • 12:40–13:20 Telbisz Tamás: Terepgyakorlatok – A földrajz képzés sava-borsa
 • Egy neves professzorunk szerint – Shakespeare után szabadon – "Földrajz az egész világ!"; de ezt nem elég az órákon és a tankönyvekből megismerni, ezért a képzésünk fontos részét képezik a terepgyakorlatok. Ezek során fölkeresünk izgalmas hegyvidéki vagy éppen alföldi terepeket, de az önkormányzatok, ipari létesítmények, vidéki térségek sem maradnak ki a sorból. Ezekből nyújt egy kis ízelítőt a Nyílt Nap ezen előadása.
 • 13:20–14:00 Tolnai Gábor: Térképek a fejünkben – A budapesti belvárosi Duna-part, ahogy azt az emberek érzékelik
  A budapesti belvárosi Duna-part hazánk (nemzetközileg is) legismertebb látképe. Mindannyian ismerjük. De mennyire? Vajon mit tudnak belőle felidézni a budapesti vagy a vidéki lakosok, a gimnazisták vagy a nyugdíjasok? Ezekre, és hasonló kérdésekre kerestük a választ mentális (azaz emlékezet alapján készült) térképek rajzoltatásával és az eredmények geoinformatikai alapú feldolgozásával. A Nyílt Nap ezen előadása a kutatási módszerekbe és az eredményekbe egyaránt bepillantást nyújt.
   
 • 14:00–15:00 Kötetlen beszélgetés az 1. emeleti földrajz tanszékeken a szakról, a választható specializációkról és a munkaerőpiaci lehetőségekről

A Kar által indított szakokhoz illeszkedő partnervállalatok is bemutatkoznak a Nyílt Nap alkalmával, akiktől megtudhatják, milyen speciális gyakorlati- és karrierlehetőségeket nyújtanak az ELTE-n végzett hallgatóknak.

A Természettudományi Karhoz kapcsolódó egyéb szervezeti egységek - ELTE TTK Hallgatói Önkormányzat, szakkollégiumok és a Nemzetközi Iroda - is bemutatkoznak a rendezvényen.

Miért legyek TTK-s?

Miért legyek TTK-s?

0

/

0

0

/

0