Alumni

ELTE TTK Alumni

Tisztelt Alumnusunk!

Üdvözlöm Önt az Eötvös Loránd Tudományegyetem Természettudományi Karának alumni portálján. Karunk közel 3500 kiváló hallgatójával nemcsak kivételes, országosan is kimagasló oktatási potenciált képvisel, de a természettudományi kutatások szinte valamennyi ágát lefedi. Karunk bátran támaszkodik az 1635-ben alapított, s azóta folyamatosan működő egyetemünk hagyományaiban rejlő erejére; ugyanakkor a modern világ értékrendje szerint is meghatározó szerepet játszik a magyar felsőoktatásban és tudományban. Ha gondolatban végigtekintünk a Karon végzett tudósok arcképcsarnokán, felismerhetjük különleges szerepünket a hazai és nemzetközi tudományos életben. Ezt az örökséget most is büszkén vállaljuk. Oktatóink tudatában vannak szerepükkel, s vállalják azt a megtisztelő felelősséget, hogy itt képezhetjük a jövő magyar tudományos értelmiségének meghatározó részét. A Természettudományi Karon végzett hallgatók népes családja tízezrekre tehető. Ők az alumnusaink, egykor hozzánk járt öregdiákjaink, s legyenek frissdiplomások vagy akár 50 éve végzett aranydiplomásaink, viszik tovább a hagyományt: terjesztik és ápolják a kultúrát, továbbadják a tudást, formálják a jövő generációit. Köszönet érte!

Dr. Sziklai Péter
az ELTE TTK dékánja

Alumni lehetőségek a Természettudományi Karon 

TTK BIOLÓGIAI INTÉZET

További információ az intézet weboldalán

TTK FIZIKAI INTÉZET

További információ az intézet honlapján

TTK FÖLDRAJZ- ÉS FÖLDTUDOMÁNYI INTÉZET

További információ az intézet honlapján

TTK KÉMIAI INTÉZET

További információ az intézet honlapján

TTK MATEMATIKAI INTÉZET

További információ az intézet honlapján

ELTE TANÁRKÉPZÉSI KÖZPONT

Jubileumi diplomák

Arany, gyémánt, vas, rubin, illetve platina díszoklevél adományozható az Egyetem azon volt hallgatóinak, aki 50, 60, 65, 70 vagy 75 éve szereztek oklevelet. (Kérjük, hogy az adott év tavaszán keressék fel a honlapot további aktuális információkért.)

A díszoklevél adományozására a Kari Tanács évente tesz javaslatot, átadására egyetemi ünnepség keretében kerül sor (ősszel, legkorábban októberben).

Az ELTE TTK jubileumi diplomáról itt olvasható bővebben

 

ELTE Alumni Szervezet felépítése

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen évente mintegy 5-6000 hallgató végez. Több százezren lehetnek, akik az ELTE-n, illetve a jogelőd intézményekben szereztek diplomát, kaptak doktori fokozatot. Az Egyetem Szenátusa által 2007-ben létrehozott, működését 2008-ban indító ELTE Alumni (Öregdiák) Szervezet e virtuális közösség számára kíván lehetőséget biztosítani arra, hogy kapcsolatba léphessenek egymással és az egyetemmel. A szervezet, különböző szolgáltatások mellett a szakmai előrejutást is segítő kapcsolattartáshoz és kapcsolatépítéshez szeretne alkalmat teremteni, segítséget nyújtani az ELTE Alumni Szervezet tagjainak. Erről részletesen olvashatnak az ELTE Alumni Koncepció és ELTE Alumni Szabályzat dokumentumokban. Az ELTE Alumni Szervezetéhez tartoznak az ELTE Alumni regisztrált tagjai és tiszteletbeli tagok; az ELTE Alumni Tagozatok és azok képviselői; az ELTE Alumni Tanács, illetve annak Alumni Testülete és egyéb tagjai; az ELTE Alumni Bizottság és tagjai; az ELTE Alumni Központ és munkatársai; az ELTE Alumni önkéntesek. ELTE Alumni Tagozatok: jelenleg 17 Alumni Tagozat van.

Az ELTE Alumni Központ az Alumni Szervezet további résztvevői, munkatársai révén arra törekszik, hogy alumnusai – az ELTE diplomásai – aktív kapcsolatot ápoljanak egymással és az Egyetemmel, folyamatosan kutatva a közös élmény- és értékteremtés lehetőségeit. Az ELTE Alumni Központ célja az ELTE Alumni Szervezetének működtetése, elsősorban az összegyetemi Alumni élet tudatos fejlesztése, az ELTE Alumni életének vitalizálása, központi - kari hovatartozástól függetlenül is érdekes, az Egyetem szellemiségéhez illő - alumni programok tervezése és szervezése, az Alumni adatbázis bővítése, fejlesztése; valamint az Alumni Tagozatok munkájának összefogása, segítése, a kari/szakági alumni törekvéseik támogatása; a jelen és leendő alumnusok kapcsolatának erősítése.

Az egyes karok/szakágak Alumni rendezvényein túl az alumnusok, vagyis az ELTE Diplomások köre számára sokféle programsorozat indult, illetve  indul. Például az ELTÉ-n végzett és híressé vált hallgatókról szóló sorozat: az ELTE Sikerek, a Nemzetek estjei, az ELTE Múltidéző - Generációk, emlékek, valamint tematikus séták: Az Egyetem megnyitja kapuit, többek között a Lágymányosi kampusz kincseit is bemutatjuk. Mindezeket a központi ELTE Alumni oldalakon, illetve annak Rendezvények aloldalán publikáljuk. Rendezvényeink jellemzően dolgozóbarát, esti időpontban kezdődnek. Mindezek nem csak a weboldalon, hanem az új facebook oldalon is követhetők. A regisztráltak külön értesítésekre is számíthatnak.

Regisztráció és Alumni Kártya

Az ELTE Alumni tagságra jelentkezhetnek mindazok, akik az ELTE-n oklevelet szereztek. Az ELTE Alumni honlapjának "Regisztráció” menüpontjára kattintva tölthető ki a jelentkezési űrlap. Az Alumni Kártyával igénybe vehető kedvezményekről bővebb információ szerepel az ELTE Alumni honlapon.

Alumni Hírlevelek

Az ELTE Diplomások számára szervezett, kari hovatartozás nélkül is érdekes esti/hétvégi programokat, a nekik leginkább szóló eseményeket és meghívókat az ELTE Alumni Hírek között közvetíti. Frissen végzettek számára készül a szintén online ELTE Alumni Junior Magazin, melyben az elindulásukat segítő tartalmak olvashatók, jellemzően karrier, továbbképzés, önismeret területein. Valamennyi Egyetemi programról, eseményekről, rendezvényről az Egyetemi Hírlevél ad tájékoztatást.

Alumni támogatás

Köszönettel fogadunk minden támogatást, így a személyi jövedelem adó (SZJA) 1% felajánlásokat, illetve bármilyen összegű és gyakoriságú eseti adományokat is. Adományát átutalhatja az alapítvány bankszámlájára vagy elküldheti sárga postai csekken, és online is. Részletes információk az adományozással és az 1% feljánlásával kapcsolatban az ELTE Alumni honlapján.

Az ELTE Alumni Alapítvány közhasznú szervezet adatai

Székhely: 1056 Budapest, Szerb u. 21–23.

Adószám: 18133442-1-41
Számlaszám: MKB 10300002-10408814-49020010

ELTE Alumni Ösztöndíj

Az ELTE Alumni Alapítvány kiemelt célja, hogy az ELTE jelenlegi és volt hallgatóinak, oktatóinak, dolgozóinak felajánlásaiból támogassa a kiváló tanulmányi eredményt elérő és szociálisan rászoruló ELTE-s hallgatókat. A támogatás alapját az Alapítványhoz beérkezett adományok képezik. Amennyiben szeretne a törekvésekhez hozzájárulni, azt az ELTE Alumni Alapítvány bankszámlájára történő átutalással vagy adója 1%-ával megteheti. Örök diákjait visszavárja az ELTE Alma Mater!

Alumni honlap
Alumni Facebook
Alumni Instagram
ELTE LinkedIn