Befizetés menete

A térítési és szolgáltatási díjak, valamint az önköltségek összegei is a Neptunban kerülnek kiírásra. A kiírt tételek a Pénzügyek/Befizetés menüpontban tekinthetőek meg.

A befizetés történhet az összeg átutalásával vagy bankkártyás fizetéssel.

A befizetési lehetőségek részletese leírása az alábbi linken olvasható:

https://qter.elte.hu/Statikus.aspx/GyIK-Penzugy

Nagyon fontos átutalás esetén! A Neptunban megadott befizetési határidő nem az utalás határideje, hanem a tétel teljesítésének a határideje. Az átutalt összeg gyűjtőegyenlegre történő érkeztetése 1-2 munkanap. Azt követően teljesíthető a tétel a Neptunon keresztül.

Átutalás esetén különösen fontos a megfelelő közlemény megadása is, anélkül nem lehetséges az összeg gyűjtőegyenlegre történő érkeztetése.

Amennyiben mégis téves közleménnyel került elutalásra az összeg, az a Q-téren keresztül (qter.elte.hu), bejelentkezést követően az Elektronikus ügyintézés/Pénzügy/Nem beérkezett befizetés reklamációja menüpontban jelezhető.

Bármelyik tétel késedelmes befizetése esetén a Neptun a befizetési határidőt követő napon automatikusan késedelmi díjat ír ki az adott tételre. A késedelmi díj összege egységesen 3500 Ft/tétel.

 

Annak a hallgatónak, aki a fizetési felszólításban megadott határidőig sem rendezi a tartozását, az ELTE SzMSz Hallgatói Követelményrendszerének (HKR.) 51. § (4) bekezdés b) pontja értelmében megszüntetésre kerül a hallgatói jogviszonya, azaz elbocsátásra kerül.