Z-szak

Z-szak

Z szak

Zoomolj a természetre!

Z szak

Mi az a  Z szak?

Az új, ötéves, a Z generáció kiszolgálására tervezett egyetemi Z szakot (természettudomány-környezettan) 2022-ben alapította hat magyar egyetem országos közössége.

  • A nemzetközi minták alapján, Európában elsőként létrehozott osztatlan mesterképzés célja az ökológiai fenntarthatóság és a megtapasztalható természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák révén.
  • A hagyományos és a vizuális kommunikáció eszközeivel is felvértezett diákjainkra bizt​​​os állás vár a munkaerőpiacon.
  • A szak tanárképes, így a 2029-ben diplomázó végzőseinkre az akkor már jövedelmi szempontból is vonzó közoktatás is nagyon számít. Ugyanakkor a szakon megszerzett professzionális kommunikációs készségek és a problémaközpontú, innovatív gondolkodás a 21. század valamennyi megbecsült, feljövő szakmájába is belépőjegyként szolgálnak.
  • A szak sokoldalúsága miatt nem csak reál, hanem humán hátterű diákoknak is jó esélyük van a diploma megszerzésére.
  • Az ötéves szakra jelentkezéshez elegendő a jól sikerült középszintű érettségi, de az emelt szint teljesítését többletpontokkal is ösztönözzük.

A szak rövid ciklusú (1–3 éves) tanárképzések keretében is teljesíthető. Ide már pedagógusi végzettségű, vagy a pedagógusi pálya felé forduló mesterszakos végzettségű jelentkezőket várunk.

Bővebb információ