Tanárképzés

Tanárképzés

Tanárképzés
Az ELTE Természettudományi Kara 2013-tól osztatlan tanárszakokat hirdet. A közismereti tanárképzésben mesterfokozat és tanári szakképzettség osztatlan - a Z-szak kivételével - kétszakos képzésben szerezhető 4,5+0,5 éves tanárképzésként. A plusz fél év a szakmai gyakorlatot jelenti. E képzések mind közép-, mind általános iskolai tanári oktatásra jogosultságot adnak. 

Felvételire való jelentkezés minden tanárszak esetén az ELTE Tanárképző Központ (ELTE TKK) felvi.hu felületén történik. A felvett hallgatók tanulmányi ügyintézése − a beiratkozástól a záróvizsgázásig − a hallgató alapkarán történik. A hallgatók alapkar szerinti besorolása az alábbi:

Természettudományi Kar az alapkara az alábbi szakpáros hallgatóknak:
két természettudományi szak + Z-szak
bölcsész szak (nem nyelvszak) − természettudományi szak
informatikai szak – természettudományi szak (kivéve matematika)

Bölcsészettudományi Kar az alapkara az alábbi szakpáros hallgatóknak:
két bölcsész szak
bölcsész nyelvszak (beleértve a magyart is) − természettudományi szak

Informatikai Kar az alapkara az alábbi szakpáros hallgatóknak:
informatikai szak – összes bölcsész szak
matematika szak – informatika szak

A képzés úgynevezett átfedés mentes tantervi hálói kerültek fel. Az átfedés mentesség azt jelenti, hogy a hálóban szereplő mindegyik tanegységet teljesíteni kell. Ez a tantervi háló a természettudományi szak - bölcsész/nyelvszak szakpáros hallgatókra vonatkozik. A tantervi hálókon kisebb változtatások még lehetségesek, ezért érdemes rendszeresen ellenőrizni! A két természettudományi szakpáros hallgatóknál a természettudományos képzés sajátossága miatt előfordul, hogy mindegyik szak tantervi hálója tartalmaz ugyan olyan, vagy hasonló tematikájú tárgyat (ilyen lehet például a matematika). Természetesen ilyen esetben nem kell kétszer (mind a két szakon) elvégezni az adott tárgyat. A szakpáros tantervi hálók összeállítása folyamatban van, hamarosan felkerülnek a Tanulmányi Osztály honlapjára.