Az ELTE TTK kutatóinak előadásai a Magyar Tudomány Ünnepén

2021.11.02.
Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz
A Magyar Tudományos Akadémia 18. alkalommal rendezi meg a hazai tudományos élet kitüntetett eseményét, a Magyar Tudomány Ünnepe országos és határon túli programsorozatot. Az Akadémia felkérésére ELTE Természettudományi Karról több kutatónk is előadást tart a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából.

"Csak a tudományos tények és összefüggések ismeretében vállalkozhatunk a környezetünkben zajló folyamatok megértésére és azok várható következményeinek felmérésére, befolyásolására" – vallják a tudomány ünnepének szervezői 2021-ben. Az őszi programsorozat mottója éppen ezért lett

„Tudomány: iránytű az élhető jövőhöz”.  

A november 3-án kezdődő rendezvénysorozat kiemelt témái a poszt-COVID stratégia, a klímavédelem megvalósítása, a járványhelyzet hatása a társadalomra és a tudományos teljesítményre, a járványok – betegségek – klímaváltozás háromszöge, a mesterséges intelligencia alapú technológia a kutatásban és a mindennapokban, a városfejlődés és a környezeti fenntarthatóság, az élhető környezet, ezen kívül minden új irány és eredmény a humán-, az élet- és természettudományok területén.

A Magyar Tudomány Ünnepe országos programja