Online felvételi nyílt hét

Online felvételi nyílt hét
01/25 - 01/28

2023. január 25. 17:00 - 2023. január 28. 21:00

YOUTUBE, DISCORD

01/25 - 01/28

2023. január 25. 17:00 - 2023. január 28. 21:00

YOUTUBE, DISCORD


Az ELTE Természettudományi Kara online felvételi nyílt hetet rendez a továbbtanulás előtt álló középiskolások számára.

A Kar Youtube csatornáján követhető az alapszakok bemutatkozása, amelyet idén hallgatók mutatnak be. Az élő műsorral párhuzamosan az ELTE TTK hallgatói Discordon, az egyes alapszakok különálló chat szobáiban is várják a felmerülő kérdéseket a felvételivel, az egyetemi követelményekkel, kollégiumokkal, ösztöndíjakkal kapcsolatban.

Az ELTE TTK által gondozott alapszakok online bemutatkozásának időpontja

2023. január 25. szerda 17:00 BIOLÓGIA alapszak

Természettudományosan megalapozott, a biológiában széleskörűen művelt szakembereket kívánunk képezni az ELTE biológia alapszakján, akik egyetemi alapdiplomájuk (BSc) birtokában alkalmasak arra, hogy sikeres felvételi vizsgát tehessenek bármely olyan, MSc vagy MA diplomát adó mesterszakra, amely fogadja a biológia alapszakon diplomát szerzett hallgatóikat. 

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 25. szerda 18:30 FÖLDTUDOMÁNY alapszak

A földtudományi alapszak olyan gyakorlatorientált alapdiplomás szakembereket képez, olyan elméleti és gyakorlati szakemberek mesterképzését alapozza meg, akik a csillagászat, a geográfia, a geofizika, a geológia, a meteorológia és a térképész-geoinformatikus területeken keresik hivatásukat és boldogulásukat. 

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 26. csütörtök 17:00 FIZIKA alapszak

A fizika alapszakra az ideális jelentkező érdeklődését felkeltették a fizikai jelenségek, az ezeket szabályozó természeti törvények, akár általában, akár az alkalmazás egy speciális területén; készséget érez magában a problémák kvantitatív, matematikai vagy informatikai módszerekkel történő megoldására. 

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

 2023. január 26. csütörtök 18:30 KÖRNYEZETTAN alapszak

A környezettan alapszak hat szemeszterében komplex látásmódú, természet- és környezetcentrikus gondolkodásmódú, a környezettanban széleskörűen művelt, elkötelezett, kutatói, alkalmazói vagy tanári erényekre felkészített szakembereket kívánunk képezni.

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 26. csütörtök 18:30 Z-SZAK (természettudományos tanárszak)

Természettudomány-környezettan osztatlan tanárképzés az ország hat egyetemének hét képzőhelyén érhető el, köztük az ELTE-n is. Az új, öt éves egyetemi Z-szak a Z generációt szolgálja ki. Célja az ökológiai fenntarthatóság és a természet megismerése, megértése gyakorlatorientált, problémamegoldó technikák révén.

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 27. péntek 17:00 MATEMATIKA alapszak

Az ELTE matematikus képzés célja egyrészt az, hogy a hallgatók megfelelő elméleti alapokkal és gyakorlati ismeretekkel rendelkezzenek a mesterképzéshez, másrészt az, hogy képessé váljanak matematikai ismereteik műszaki, gazdasági, statisztikai és számítógépes területen való alkalmazására. 

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 27. péntek 18:30 FÖLDRAJZ alapszak

A földrajz alapszak elvégzése során hallgatóink alapos ismereteket szereznek Földünkről, különösen Európa és hazánk természet-, társadalom- és gazdaságföldrajzi fejlődési folyamatairól, jelenlegi viszonyairól, valamint korszerű földrajzi szemlélettel rendelkezve megfelelő áttekintésük van a rokon tudományok legfontosabb szakterületeiről, eredményeiről is. 

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

2023. január 28. szombat 16:00 KÉMIA alapszak

Egyetemünk azoknak a fiataloknak a jelentkezését várja a kémia alapszakra (BSc), akik szeretik és szeretnék magas színvonalon elsajátítani a kémiát. A tanulmányi terv összeállítása során arra törekszünk, hogy végzőseink elegendő elméleti és gyakorlati tudással rendelkezzenek ahhoz, hogy keresett szakemberek legyenek a munkaerőpiacon.

JELENTKEZEM A FELVI.HU-N


 

Nézd vissza a 2022. november 16-i jelenléti nyílt nap központi programját!